Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - گرگان – ايرنا – دو پروژه پخش سيلاب استان گلستان که به منظور کاهش خسارت سيل اجرايي شده است، در پرتال جهاني تغذيه مصنوعي آبخوان ها(MAR) وابسته به مرکز بين المللي ارزيابي منابع آب زير زميني (IGRAC) ثبت شد.

(IGRAC) مرکز جهاني آب زيرزميني سازمان يونسکو بوده و با حمايت سازمان هواشناسي (WMO) وهمکاري انجمن بين المللي هيدرولوژي (IAH) فعاليت مي کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رييس اداره آبخيزداري و حفاظت خاک اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري گلستان روز يکشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: اين پروژه ها در شهرستان آزادشهر واقع در شرق استان و با هدف کاهش خسارت ناشي ازجاري شدن سيلاب و تغذيه سفره هاي زير زميني آبخوان هاي استان اجرا شده است.
محمد عباسي اظهار داشت: روش هاي موثر در مديريت سيلاب و کاهش خسارت آن و به طور همزمان تغذيه آب هاي زير زميني از اهداف اجراي پروژه هاي پخش سيلاب است که در حوزه هاي آبخيز و آبراهه ها داراي مسير پُرشيب و متنهي به مناطق کم شيب پايين دست در دستور کار بوده و با روش هاي مختلف از جمله ايجاد مخزن هاي متوالي يا گردشي کردن رودخانه روي يک تراز و طولاني کردن مسير اجرا مي شود.
وي اضافه کرد: اجراي پخش سيلاب ضمن کاهش پيک سيلاب، باعث نفوذ آب سيلاب به لايه هاي زيرزميني و احيا منابع آب زير زميني مي شود و نمونه اجرا شده آن در استان گلستان درمنطقه تيل آباد شهرستان آزادشهر قرار دارد.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري گلستان نيز به خبرنگار ايرنا گفت: اجراي طرح هاي آبخيزداري از اولويت ها برنامه هاي اين اداره کل بوده و در استان 163 بند خاکي، 123 سازه سنگي ملاتي، 600 گابيون (تور سنگي) و 3 سازه پخش سيلاب وجود دارد که استفاده از آن علاوه بر ذخيره 120 ميليون مترمکعب آب در سال، مهار سيلاب هاي متعدد را به دنبال دارد.
ابوطالب قزلسفلو همچنين با بيان اين که اجراي طرح هاي آبخيزداري با توجه به سيل خيز بودن گلستان و حجم بالاي خسارت وارده به مردم بويژه کشاورزان استان داراي اهميت مضاعف است، ابراز اميدواري کرد که با افزايش اعتبارات اين حوزه و تخصيص آن شاهد اجراي به موقع طرح هاي آبخيزداري و آبخوانداري باشيم.
به گزارش ايرنا طرح هاي آبخيزداري بدون ايجاد اثرات منفي در منابع آب و خاک به منظور ذخيره سازي و رسوب در زمين است.
استان گلستان از پنج حوضه آبخيز بزرگ شامل گرگان رود، خليج گرگان، اترک، قره سو و نکارود و 96 زير حوزه به مساحت حدود دو ميليون و 200 هزار هکتار تشکيل شده است.
گلستان با يک ميليون و 869هزار نفر جمعيت در شمال کشور قرار دارد که بيش از 47 درصد مردم آن در مناطق روستايي سکونت دارند و از طريق کشاورزي و دامپروري امرار معاش مي کنند.
6204/1648
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۲۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سیلاب به منازل مردم شهرستان ملکشاهی

دریافت 16 MB کد خبر 6095828

دیگر خبرها

  • زندانیان ملایری هزار اصله درخت کاشتند
  • خسارت سیلاب آن روی سکه بارندگی‌ها
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • سیلاب در غور خسارات مالی برجای گذاشت
  • آخرین وضعیت خسارت سیلاب در شهرستان دهلران
  • خسارت سیلاب به روستای تختان دهلران
  • خسارت سیلاب به منازل مردم شهرستان ملکشاهی